Taskisen haukankatse seuraa ja Tuhkasen saha soi.
Tarkkaa touhua, vaikka joskus kamppeet märkänä
Kentältä tavatun opettajan ja pitkän konekuskitaustan omaavan Pasi Nenosen mielestä metsäalan töiden vaativuuden käsityksissä olisi edelleen nostamisen varaa. Matias Makkonenkin toteaa, että muutamille opinnot aloittaneille työn luonne ja todellisuus saattoi tulla yllätyksenä.
Metsässä ollaan kuitenkin luonnon keskellä. Välillä ollaan kamppeet märkänä. Työ on kuitenkin tarkkuutta vaativaa ja fysiikkaakin koettelevaa, Makkonen kuvailee.
Motokuskin ammatissa keskittyminen on oltava tiukasti nostoissa. Työtä tulisi sopivasti rytmittää taukojen kanssa. Opettaja Dahlqvistin mukaan ainakin 30 minuutin välein, sillä montaa tuntia putkeen ei voi pysyä kovin skarppina.
Kyllä se vähintään jaloittelutauko on pakko pitää välissä, Makkonenkin on jo huomannut.
Opettaja Aki Taskinen kertoo, että opintotaipaleelta työelämään siirtymiseen kuluva aika ei ole välttämättä ajallisesti niin suuren suuri. Aikuisopiskelijoiden kohdalla se saatetaan laskea jopa kuukausissa.
Ei me täällä koulussa ketään pelkästä istumisen ilosta pidetä, Taskinen linjaa.
Makkosella on jo selkeitä kuvioita tulevaisuuden suunnitelmissa. Insinööriopinnot voisivat olla seuraava isompi tähtäin urakiikarissa.
Mutta entä ne suoritukset? Mikäs on maikkojen tuomio metsäosaston päivän suorituksista?
Siis tämähän näyttää jopa pelottavan lupaavalta! Kovia tuloksia on kyllä tehty. Jos on jollakin joskus sellainen tilanne, että puut pitää saada metsästä pois, niin kyllä tästä porukasta varmasti siihen kunnon apu löytyisi, Pekka Dahlqvist kehuu.
Seuraavassa Piimäpostissa esittelemme metsäosaston uuden ammattilaisemme Kaija Rissasen. Sitä odotellessa voit tutustua vaikka metsäasiakkaamme Riku Mehtoon ja hänen projektiinsa Nipurin Kartanoon tästä.