Yhdessä paremmiksi – Iisveden Metsä Oy lanseerasi yhtiön arvot
Raskaiden koneiden ja metsäalan parissa useita vuosia työskennellyt trukinkuljettaja Kalle Hänninen on se lenkki, jonka noston kautta moni paketti löytää tiensä Keski-Euroopan vuoristoon. Miltä lastauskentän arki näyttää ja mitä Kalle kokee työssään palkitsevana?
 

Onnistunut lastaus vaatii tarkkuutta ja 3D-hahmotusta – joskus jopa viittomista

 
Kesäaurinko paistaa ja iltapäivä on alullaan. Aurinkolasien takaa katseellaan tervehtivä Kalle Hänninen on tullut iltavuoroon lastaamaan asiakkaiden kyytiin oikeita lautapaketteja. Työkaluna on KALMARin uudenkarhea punainen trukki, jonka koppia koristaa erilaiset peilit ja nappulat.
 

Työergonomia on tosi tärkeää. Tässä trukissa on esimerkiksi kädensijassa miniratti, minkä ansiosta ei tarvitse koko päivää kurotella isompaan rattiin. Menee niskat ja hartiat muuten tosi äkkiä jumiin, jos 8 tuntia pyörittelet rattia, Kalle valottaa uuden trukin hyviä puolia.

 
Raskaat koneet ovat Kallelle monipuolisesti tuttuja. Välillä työkalu vaihtuu pyöräkuormaajaan.
 

Samanlaiset öljythän näissä samoja periaatteita noudattaen kiertää, Hänninen tuumii.

 
Metsäkoneen ohjaksissa Kallen saattoi tavata vielä vuoden 2021 alussa. Neljän vuoden jälkeen tuli olo, että homma on nyt nähty.
 

Kuulin tuttavilta, että täällä sahalla voisi olla kesäksi hommia. Ensin mentiin kesätöissä ja sitten sopimusta jatkettiin, Kalle muistelee siirtymistään Iisveden Metsän lastauskentälle.

 
Onnistuneeseen kuorman lastaukseen tarvitaan kolmiulotteista hahmotuskykyä. Kun tapit ovat tiukat ja laakerit kunnossa, nostoissa ei tule viiden sentin heilumisliikkeitä.
 

Lähetystrukkia ajaessa pakettien kasaaminen oikeaan järjestykseen on haastavaa. Meillä on onneksi hyvin ammattitaitoista väkeä, Kalle viittaa työkavereihinsa Joni Turkkaan ja Ari Suihkoseen.

 
Yhteinen kielikin aina löydetään, vaikka kuljetusliikkeiden rekkojen kopeista alkaa virtaamaan kansainvälisempää puheensorinaa.
 

Viimeistään viittomalla ja elehtien, Kalle naurahtaa.

Suonenjokelainen, amerikkalaisen Top Chef-kilpailun finaalista maailmanlaajuisesti kuuluisaksi tullut keittiömestari <strong>Stefan Richter</strong>, on kuumentamassa pariloita. Menussa on irlantilaisia possuvartaita, tartar-kastike ja saksalainen perunasalaatti.

Tavoitteellisesti vapaalla ja töissä

 
Kalle Hänninen oli mukana perustamassa voimannostoseuraa Rautalammille. Voimannostossa kehittymisen ja tulosten parantamisen pohjana toimii nousujohteinen treenaaminen ja terveet elämäntavat, kuten riittävä uni.
 

Voimannostokisoissa olen muutaman kerran käynyt. Enemmän se on sellaista itseään vastaan kilpailemista, Hänninen tokaisee.

 
Itsensä haastaminen heijastuu myös työssä. Kallen mielestä työn parasta antia on oman kehittymisen huomaaminen. Aina jonkun asian pystyy tekemään nopeammin tai helpommin. 
 

Täällä ei ole sellaista komentamista komentamisen perään. Kun keksit jonkun hyvän idean, miten tuotantoa voi tehostaa, sitä tuetaan ja siitä palkitaan, Kalle iloitsee.

 
Metsätalouden insinööriopinnot kiinnostavat tulevaisuudessa metsän parissa hyvin viihtyvää Kallea, josta tuli myös perheenisä tänä kesänä.
 

Kunnon teknolla tehoa peliin!

 
Kysäisen Kallelta, näkyykö koneiden tai autojen sielunelämä vapaa-ajalla. Tuning kuului harrastusten kirjoon nuorempana. Laitettavat autot olivat hyvin klassisia käyttöautoja.
 

Volvo 740. Sitten oli vanhoja Mersuja. Yksi ”Väyrynenkin”, jossa oli 750 000 kilometriä mittarissa. Se ei oikein lähtenyt mihinkään, Kalle muistelee tallissa piipahtaneita projekteja.

 
Rammstein ja Metallica antavat mukavasti raskasta vauhtia arkeen. Kyseiset bändit ovat pysyneet Kallen soittolistoilla jo vuosikausia. Mutta kunnon kiireeseen toimii parhaiten tekno.
 

Kun laittaa tahdin kiihtyessä korvanappiin Pendulumin pyörimään, niin eiköhän sillä muutaman prosentin saa lisää tehoa irti, Kalle kuittaa hymyillen.

 
Horisonttiin ilmestyy asiakkaan rekka. Aika keskittyä nostamaan seuraavaa pakettia maailmalle.
 
Seuraavaa PIIMÄPOSTIA odotellessa, voit lukaista, mitä hoitoalan kolmivuorotyöstä sahan konttoriin hypännyt Minttu Markkanen on tykännyt uudesta työstään ja mikä on hänen vapaa-ajan bravuurinsa. Pääset lukemaan artikkelin TÄSTÄ.

 

Seuraa meitä myös Facebookissa- ja Instagramissa.