Iisveden Metsä Oy:n apulaislogistiikkajohtajan käsissä syntyy rahtikirjoja ja täytekakkuja – Haastattelussa Minttu Markkanen

kesä 21, 2022

Yhdessä paremmiksi – Iisveden Metsä Oy lanseerasi yhtiön arvot
Uusi kevät on tuonut tullessaan Iisveden Metsä Oy:n konttoriin uuden tuulahduksen moniosaamista, kun apulaislogistiikkajohtajan työt aloittanut Minttu Markkanen hyppäsi mukaan sahan arkeen.
 
Siirtymä äitiyslomalta ja kolmivuorotöistä säännöllisempään työrytmiin eteni melkoisella rytinällä.
 

Kaikki kävi vähän kuin ”vahingossa”. Valmistuin vuonna 2020 kirjanpitäjäksi oppisopimuksella. Sellainen opiskeluvaihtoehto oli hyvä ratkaisu, koska en tunnista olevani oikein sellainen ”kouluihminen”. Mieheni äiti sitten mainitsi konttorilla käydessään uusista urasuunnitelmistani. Siitä sain kutsun tulla kahville. Tapaamisen jälkeen, Hämäläisen Kirsi soitti jo muutaman tunnin päästä takaisin ja pyysi tulemaan sopimuksen tekoon, Minttu kertaa työsuhteen alkua.

 

Markkasen puheessa paistaa lämmin tyytyväisyys päivätyötä kohtaan, sillä kolmen eloisan poikalapsen äidillä liikkuvia osia riittää. Pojista vanhin pelaa ahkerasti lentopalloa Suonenjoen Vasaman ringissä. Lisäksi hän käy yhdessä keskimmäisen veljensä kanssa Kuopion Konservatorion järjestämässä musiikkileikkikoulussa.

Miehelläni Janilla on ”Mäkisen Kone”-niminen bändi, jossa hän laulaa ja soittaa kitaraa. Se on sellainen duo. Sieltä kumpuaa perheeseen musikaalista puolta, Minttu taustoittaa.

 
Mintun omaan harrastukseen ja bravuuriin eli leipomiseen päästään tutustumaan tarkemmin haastattelun lomassa. Juttutuokio kun on sopivasti sattunut hänen syntymäpäivälleen.
 
Pienet työkavereiden leikkisät vihjailut kakkukahveista ovat muuttuneet todeksi, kun Minttu on pyöräyttänyt tarjolle kääretorttu-mallisen kakun, jota koristavat pensasmustikat ja mansikat.
 
Suonenjokihan tunnetaan ympäri Suomen mansikasta. Mikä muu näillä seuduilla ilahduttaa Nuutilansuolta kotoisin olevaa Minttua?    
 

Lasten kannalta, reitit joka paikkaan on tuttuja ja lyhyitä. Liikkuminen on helppoa, kun ei tarvitse parkkimaksuja maksella. Venepaikkaa ei tarvitse jonotella. Kaiken saa hyvin helposti, Minttu kuvaa.

 
Saapunut kesä lisää veneilyn määrää Mintun perheessä. Vesillä vierähtää joskus koko päiväkin, jos käytössä on asuntolautta.

Suonenjokelainen, amerikkalaisen Top Chef-kilpailun finaalista maailmanlaajuisesti kuuluisaksi tullut keittiömestari <strong>Stefan Richter</strong>, on kuumentamassa pariloita. Menussa on irlantilaisia possuvartaita, tartar-kastike ja saksalainen perunasalaatti.

”Mitäs oot tykännyt?” kyseli Ari – Kiitosta monipuolisuudesta ja sujuvuudesta

 
Sahalla tapahtuva työ ja elämä on avautunut täysin uudella tavalla Mintulle. Hän ei ole oikeastaan edes ajatellut koskaan aiemmin, mitä sahalla tehdään.
 

Täällä näkee hyvin monipuolisesti erilaisia työtehtäviä, kun auttelee ja tuurailee vuorotellen eri ihmisten töitä. Paanasen Annan työparina tarkastan kuljetusten numeroita ja täyttelen rahtikirjoja. Eniten olen tietokonehommissa tekemässä laskuja. Tallennan laskuja ja erilaisia sopimuksia, Markkanen valottaa työpäivien sisältöä

 
Edellisessä Piimäpostissa yli 40 vuotta kesiä sahalla touhunnut Ari Väätäinen halusi kysyä Mintulta, mitä hän on tykännyt Iisveden Metsä Oy:n meiningistä?
 

Työtehtävät vaihtelevat sopivasti ja työilmapiiri on savolaisen rempseä. Se erityisesti ilahdutti, kuinka kaikki oli valmiina heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Tarvittavat ohjelmat, koneet, sähköpostit ja tunnukset olivat heti käytössä. Töiden aloittaminen oli tosi sujuvaa, Markkanen iloitsee.

Seuraavaa Piimäpostia odotellessa voit lukea Ari Väätäisen työstä ja mistä punaiseen työhattuun liittyvä legenda on peräisin tästä.
 
Ota myös Facebook- ja Instagram-tilimme seurantaan.

Tilaa piimäposti

Tilaa Piimäposti sähköpostiisi