Iisveden Metsä Oy julkaisee SoMe-realitysarjan syksyllä. Miten sarjaa tehdään? Haastattelussa pääosan esittäjä Jouni Vehviläinen

elo 16, 2022

Yhdessä paremmiksi – Iisveden Metsä Oy lanseerasi yhtiön arvot
Iisveden Metsä Oy julkaisee SoMe-realitysarjan syksyllä. Miten sarjaa tehdään? Haastattelussa pääosan esittäjä Jouni Vehviläinen

Touko- ja kesäkuussa Piimän sahan arkea on seurattu tiiviisti linssien läpi. Nyt halutaan ottaa selvää ja näyttää näyttävästi muillekin, millaisia mahdollisuuksia työura metsäalan, sahateollisuuden ja Iisveden Metsä Oy:n parissa tarjoaa.

”Aivokas päivä” ja piimäpurkin mysteeri

Tukkilajittelun puolella sijaitsevan parkkipaikan autorivistöön on ilmestynyt kummajainen. Musta pakettiauto, jonka kyljessä komeilee sana ”BrainyDay”. ”Aivokas päivä”.

Tulitaistelijan varustukseen sonnustautunut Sami Matilainen tervehtii maskinsa ja sahan paloauton ratin takaa samalla, kun hän peruuttelee liekkien kauhuksi hankittua ”johtotähteä” takaisin pilttuuseensa.

Mitä kummaa Piimänkadulla on tänään oikein meneillään?

”Olkaa hyvä!”, kajahtaa korkea ja hieman tenorivoittoinen ääni, joka lähettää matkaan keltaisissa huomioliiveissä astelevan Jouni Vehviläisen, jolla näkyy piimätölkki oikeassa kädessään.

”Tiedätkö sinä, mikä tämä piimäpurkki on?”, hän utelee Samilta, jolla ei ole vastauksen perusteella harmainta aavistustakaan koko asiasta.

Seuraavaksi herrat lähtevät astelemaan tukkilajittelun suuntaan.

Iisveden Metsä Oy | SoMe reality

”Teen sinulle tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä”

Jouni Vehviläinen opiskelee Karelia Ammattikorkeakoulun Värtsilän Kampuksella metsätaloutta. Hänen metsätalousinsinöörin opintojensa ohjelmaan kuuluu toimihenkilöharjoittelu, jota hän on käymässä läpi Iisveden Metsä Oy:n palveluksessa.

Olen ollut aiemmin jo kolmena kesänä täällä töissä. Porukka on entuudestaan tuttua, Vehviläinen taustoittaa.

Suonenjoelta kotoisin olevan Jounin mukaan, metsän parissa työskentely on hyvin luontevaa, kun on lähtöisin maatilalta. Metsä on ollut aina lähietäisyydellä.

Monelle nuorelle tämä ala on vieras. Harva edes ymmärtää, mitä kaikkea metsäala tarkoittaa. Mahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset ja opiskelu antaa valmiudet työskennellä hyvin erilaisissa tehtävissä, Vehviläinen avaa.

Vehviläiselle tarjoutui tuhannen taalan paikka auttaa uravalintojaan pohtivia nuoria tutustumaan sahateollisuuden ja metsätalouden arkeen, kun Iisveden Metsä Oy:n tuotantojohtaja ja Vehviläisen harjoittelun ohjaaja Jussi Rossi sai idean tosi-tv-henkisestä sarjasta.

En ole aiemmin ollut mukana missään tuotannoissa. Kun kuulin tästä ideasta Jussilta, niin eihän siitä voinut kieltäytyä, Vehviläinen hymyilee.

Ensimmäinen tulikaste pääosaroolissa ja linssin edessä on sujunut Vehviläisen mukaan varsin mutkattomasti. Tuotantoryhmän ohjaaja, Samuli Hahl on antanut ennakkoon Vehviläiselle kotitehtäväksi harjoitella itsenäisesti kuvattavana olemista.

Videoprojekteissa on tosi tärkeää, että saa jännityksen laskemaan ja kuvattavan rentoutumaan. Täällä on hommat menneet tosi hienosti, kun on valmistauduttu hyvin ja on päässyt tutustumaan porukkaan, Hahl kommentoi.

Iisveden Metsä Oy | SoMe reality

Yhdessä tehdään – ja seuraavaksi tietenkin kuusimetsään!

Iisveden Metsä Oy:n väestä rooleissa tullaan näkemään Vehviläisen, Matilaisen ja Rossin lisäksi mm. metsäosaston Eero Riipinen ja Santtu Korhonen. Myönteinen suhtautuminen projektiin kuvastaa hyvin henkeä, jonka Vehviläinen mielellään vahvistaa.

Tämä on hyvä tilaisuus kertoa Iisveden Metsä Oy:stä työnantajana. Porukka on hyvin yhteistyökykyinen. Ajatellaan yhdessä koko firman etua, Vehviläinen kuittaa.

Seuraavan purkitetun pätkän jälkeen lähdetään kahvitauolle palopäällikön määräyksellä. Menomatkalla valvomosta kohti seuraavaa etappia Vehviläinen ja Hahl suunnittelevat, miten GoPro-kameran saisi kiinnitettyä linjastolla liikkuvaan tukkiin.

Seuraavana päivänä kuvaukset jatkuvat Vuorelan kuusimetsissä, johon yhteistyökumppaniksi on saatu mukaan Matti Tossavainen Ky ja Kalla Forest Oy.

Sarjan nimi on vielä hetken aikaa mysteeri, mutta se paljastuu pian. Ensiesitys on luvassa syksyllä Iisveden Metsä Oy:n sosiaalisen median kanavissa.

Ota seurantaan Facebook- ja Instagram – ja pysyt perillä!

Seuraavaa Piimäpostia odotellessa, voit lukea, mitä Kalle Hännisen

työpäivät trukin puikoissa ja sahan lastauskentällä tuovat tullessaan.

Iisveden Metsä Oy | SoMe reality
Tilaa piimäposti

Tilaa Piimäposti sähköpostiisi